• Tanden Bleken

 • Tanden Bleken bij Dutch Duchess

  Wenst u ook graag een mooie stralende glimlach... Dan is tooth bleaching zeker iets voor u! 

  Wie wil er nou geen witte tanden? Een stralende witte glimlach geeft je tenslotte zelfvertrouwen en een frisse uitstraling. De klant in de beautysalon is zich bewust van haar uiterlijk, een wit en stralend gebit is daar ook een onderdeel van. 

  100% VEILIG TANDEN BLEKEN & REINIGEN

  Het bleachen van de tanden gebeurt door de combinatie van de tand blekende gel en het contact met het LED licht rechtstreeks op het tandoppervlak. De tand blekende componenten in de gel reinigen grondig het tandoppervlak en de combinatie van het koude LED licht in samen werking van het infrarood licht zorgt ervoor dat zowel het oppervlak, als de groefjes in - tussen de tanden een diepgaande reiniging ondergaan. A perfect smile van gegarandeerd!

  Onschadelijk voor het tandglazuur. Geen Pijn. Geen gevoeligheid. Geen peroxides. De duurzaamheid van de behandeling is 3 tot 6 maanden (afhankelijk van iedere persoonlijke hygiëne). De producten waar mee wordt gewerkt voldoen aan de CE normen en zijn 100% cosmetisch.

  PRODUCTVOORDELEN

  • Categorie Non Peroxide
  • Op Sodium basis
  • Verwijdert diep liggend vuil
  • Tast het tandglazuur niet aan
  • Voldoet aan de cosmetische wetgeving

  Tanden bleken:

  • Is geheel pijnloos
  • Is al klaar binnen 20-40 minuten
  • Geeft onmiddelijk resultaat
  • Is zonder peroxide;

  Hoe werkt tanden bleken:

  • U krijgt een intake met uitvoerige uitleg
  • U wordt verzocht uw tanden te poetsen
  • De tint van uw tanden wordt bepaald
  • U krijgt een monderspreider in uw mond
  • Uw tanden worden behandeld met een speciale spray
  • De gel wordt aangebracht op uw tanden
  • U neemt plaats onder/achter de lamp
  • Dit proces wordt, afhankelijk van uw pakket herhaald;

  Wanneer mogen tanden niet gebleekt worden:

  • U bent zwanger of geeft borstvoeding
  • U gebruikt medicijnen die reacties geven met licht
  • U bent overgevoelig voor licht
  • U bent jonger dan 16 jaar (tot 18 jaar met toestemming);

  Tanden bleken is het behandelen van de tanden met als doel om de kleur van de tanden te veranderen. Een stralend wit gebit is het gewenste resultaat. Bij het tanden bleken maakt men gebruik van een tandenbleek gel. De gel wordt aangebracht op de tanden waarna een tandenbleek lamp het bleekproces activeert. Het product bevat niet meer dan de cosmetische wettelijk percentage van 0,1% aan waterstof peroxide als het uiteen valt. Zodoende wordt het beschouwd als Non Peroxide. De werkende stof is Sodium Carbonate Peroxide dit is een niet agressieve vorm van actieve zuurstof. Het tast het tandglazuur niet aan maar breekt het diepliggende vuil af een licht het gebit op. Verkleuring is nauwelijks te voorkomen doordat we onze tanden de gehele dag bloot stellen aan factoren zoals koffie, sigaretten en rode wijn. Door deze behandeling worden de tanden drie tot acht tinten lichter.

  Over het algemeen is slechts één bezoek nodig om de tanden effectief te bleachen. Na het aanbrengen van de gel op het gebit wordt deze blootgestel aan de speciale LED verlichting. De meeste klanten die voor het eerst bleachen zien al na 20 minuten een opmerkelijk resultaat. Dit varieert van persoon tot persoon en kan na een eerste behandeling 2 tot 9 tinten lichter zijn in vergelijking met de kleur van de tanden vóór de behandeling.

  Gemiddeld blijven de tanden na de "Vip Treament" behandeling tot 4 tot 6 maanden wit. Dit hangt van de leefwijze van de klant af. De tanden zullen bijvoorbeeld langer wit blijven als u geen thee, koffie, rode wijn drinkt en niet rookt. Als u witte tanden wilt blijven houden is het aan te raden om de behandeling 1 à 2 keer per jaar te herhalen. Ook kunt u tussen door een "opfris" behandeling nemen, dit mag om de 2 maanden.

  WANNEER NIET MOGELIJK
  Grijze en zwarte tanden zijn moeilijker om te bleachen dan gele tanden. Het wordt afgeraden om de tanden te bleachen op uitneembare kunstgebitten, alsook op recent geplaatste kronen. Tanden bleachen bij zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven, diabetici en huidkankerpatiënten wordt afgeraden. In sommige gevallen zullen wij u afraden om uw tanden te bleken, dit kan wanneer er gaatjes of onregelmatigheden te zien zijn aan de tanden.

  NA DE BEHANDELING
  Wij raden u aan om tot 4 uur na de behandeling niets te eten, drinken of te roken.

  LET OP: de eerste 12 uur niet in aanraking komen met sterk gekleurde voeding of dranken (dus geen koffie, thee, wijn, tomatensaus, marinades)...

  Bleken zonder Waterstof Peroxide
  Natrium Bicarbonaat; In de Europese Unie mogen sinds 1 november 2012 schoonheidssalons een bleekgel met maximaal 0,1% waterstofperoxide gebruiken. Natrium bicarbonaat is het basisbestandeel van vrijwel alle peroxidevrije bleekgels die verkrijgbaar zijn. Het maakt de tanden wit en het is daarnaast goedkoper en veiliger dan waterstofperoxide. Natrium Bicarbonaat helpt ook om tandplak te bestrijden. Tandplak veroorzaakt namelijk verkleuringen.

  De voordelen van tanden bleken met een peroxidevrije tandenbleek gel zijn:

  • Verwijdert effectief hardnekkige tandverkleuringen;
  • Snel resultaat (binnen 20 minuten);
  • Geen bijwerkingen, dus ook geschikt voor gevoelige tanden;
  • Goedkoper dan behandeling met waterstof peroxide bij tandarts;

  Het nadeel van bleken met een peroxidevrije bleekgel is:
  De snellere terugloop van het resultaat ten op zichte van bleken met peroxide. Vooral de consumptie van kleurstofhoudende voedingsmiddelen (koffie, rode wijn, tabak, etc…) heeft invloed op de terugloop van het resultaat na het bleken.

  Chemie
  De alkaline fosfaten in het speeksel van de mond gaan een chemische reactie aan met de bleekgel. Natrium bicarbonaat wordt in deze reactie afgebroken en als bijproduct ontstaan vrije radicalen. Vrije radicalen zorgen voor het witmakende effect van de bleekgel. Deze vrije radicalen zijn niet gevaarlijk en maken de tanden wit zonder gevoeligheid of pijn te veroorzaken.

  Meest gestelde vragen

  Is tanden bleken veilig? 
  Dutch Duchess gebruikt uitsluitend peroxidevrije tandenbleek gel. Deze tast het glazuur en de vullingen niet aan. Daarom is tanden bleken met onze bleekgel zeer veilig. De gel is ook geschikt voor mensen met gevoelige tanden. En de behandeling kan probleemloos herhaald worden voor een optimaal resultaat.

  Hoe lang blijven mijn tanden wit? 
  Na een tandenbleek behandeling met peroxidevrije bleekgel ziet u direct het resultaat. Meestal kleurt het gebit bij de eerste behandeling tussen de 2 en 9 tinten lichter. Het gebit zal daarna langzaam weer verkleuren. De snelheid waarmee de verkleuring optreedt is afhankelijk van de levensstijl. Drinkt u veel koffie, thee en rode wijn en rookt u veel sigaretten, dan zullen uw tanden sneller verkleuren. En dan heeft u dus sneller een nieuwe behandeling nodig.

  Hoe lang duurt een behandeling? 
  1 behandeling duurt circa 20-25 minuten. Voor een optimaal resultaat kan het nodig zijn om meer dan 1 behandeling te doen. In de meeste gevallen geven 2 tot maximaal 3 opeenvolgende behandelingen van 20-25 minuten een optimaal resultaat

  Doet het tanden bleken pijn? 
  Nee, de behandeling is geheel pijnvrij.

  Kan ik gevoelige tanden krijgen? 
  Nee, omdat geen peroxide wordt gebruikt, krijgt u geen gevoelige tanden.

  Is het LED-licht schadelijk? 
  Nee, dit is 100% veilig.

  Kunnen kronen ook worden gebleekt? 
  Ook op kronen komt een aanslaglaag. Deze aanslag wordt met bleken verwijdert, maar het wordt niet lichter dan de kleur van de kroon.

  Mag de klant na de behandeling gelijk eten en drinken? 
  Informeer de klant om de eerste 12 uur na de behandeling geen koffie, rode wijn en andere kleurhoudende voedingsmiddelen te nuttigen.

  Waardoor wordt de kleur van mijn tanden bepaald? 

  • Genetische factoren;
  • Consumptie: eten-drink en rookgedrag;
  • Mondverzorging: hoe vaak poets/flos je en frequentie tandartsbezoek;

  De terugloop kan vertraagd worden door het gebruik van de juiste tandpasta, zoals V-White. Wij adviseren dit met name bij klanten die bijvoorbeeld roken, veel koffie drinken en liefhebber zijn van rode wijn. V-White tandpasta is verkrijgbaar bij Dutch Duchess.

  Toelichting: sinds 1 november 2012 mogen alleen tandartsen bleken met waterstof peroxide. Het gehalte aan peroxide in de bleekgel bij de tandarts mag maximaal 6% zijn. Deze regels gelden voor alle landen van de gehele Europese Unie. De reden van deze veranderde regelgeving is het grote aantal klachten als gevolg van behandelingen met waterstof peroxide in grote concentratie. Den hierbij aan gevoelig tanden en pijnlijk tandvlees.

 • Stel een vraag

  Verstuur je vraag