• Spray Tan

 • Spray Tan bij Dutch Duchess

  Wij geloven in dit slimme alternatief voor de zon. Omdat het, in tegenstelling tot zonnen en de zonnebank, niet schadelijk is voor uw huid. U heeft in 10 minuten een prachtig bruine huid. Omdat het (voor de Benelux) een relatief nieuwe techniek is, vertellen wij u graag meer over de behandeling. U bent hiervoor tevens van harte welkom in de salon.

  Wij werken met diverse percentages DHA, ook een zeer lichte huid kan een mooie gebronsde tint krijgen, zonder het gevreesde "wortel-effect".

  Waarom spray tanning:

  • Direct een gebruinde huid;
  • U voelt zich fantastisch en dat straalt u uit;
  • Het is snel, spray tanning duurt 10 minuten;
  • Natuurlijk resultaat;

  Hoe kan ik mij goed voorbereiden op de Spray Tan behandeling?

  Voorbereiding:

  1. Scrub de huid vóór de behandeling, het liefst 1 dag vooraf met een goede huidscrub om loszittende dode huidcellen te verwijderen;
  2. Ontharen en waxen kan tot 1 dag voor de behandeling (anders is uw huid te gevoelig);
  3. Gebruik geen bodylotion meer tot na de sessie;
  4. Gebruik geen producten van Dove of Nivea. Deze producten bevatten parabenen die een laagje op de huid achterlaten, waardoor de tanning vloeistof niet goed in de huidcellen kan dringen!

  Op de dag van de tanning: 

  • Gebruik op de dag van de tanning geen vloeibare make-up, dagcréme, bodylotion, parfum of deodorant;
  • Neem donkere vrij loszittende kleding mee voor na de tanning sessie en draag het liefst het haar naar achteren.
  • Sieraden dient u af te doen.

  Tijdens de tanning sessie houdt u bij voorkeur een slip of bikini aan. Wij hebben papieren strings en BH's voor eenmalig gebruik. Hier kunt u gebruik van maken.

  Nabehandeling: 

  • De tanninglotion droogt gedurende het aanbrengen, maar het heeft tijd nodig om op de huidcellen te verkleuren, voorkom tot 1,5 uur of 8 uur (afhankelijk van uw keuze vloeistof) na de behandeling dat uw lichaam nat wordt.
  • Vermijd transpiratie (dus ook sporten) tot na de eerste douche;
  • Om de kleur goed te behouden adviseren wij om tijdens de douche een hydraterende douchegel of olie te gebruiken, en na het douchen een extra hydraterende bodylotion.
  • Neem geen erg lange hete douches en vermijd chloor (zwembaden) zoveel mogelijk.
  • Bij regen is het altijd verstandig om een paraplu mee te nemen!

  Wij adviseren om de huid over het hele lichaam 24-uur na een Spray Tan behandeling niet te scrubben. Hierdoor trekt de kleur oneffen in de huid en kunnen er vlekjes ontstaan. Gebruik de dagen na een behandeling een goede vochtinbrengende bodylotion. Deze kunt u het beste na het douchen aanbrengen.

  Zonnebaden is geen probleem, maar gebruik zonnebrandcrème voorzien van een uv-filter! De zonnebrandcrème P20 is zeer geschikt, daar deze vrij is van parfum, benzeen, parabenen, minerale oliën en kleurstoffen.

  Veelgestelde vragen:

  Hoe gaat een spray tan behandeling precies?
  Met een speciaal spray tanning apparaat wordt een DHA tanning vloeistof verneveld op de huid. U krijgt direct een egaal bruine huid! Dit is precies waarom actrices en modellen voor deze methode kiezen. Paris Hilton, Cameron Diaz 
  en Kelly Osbourne zijn bekende 'tanning-addicts'.
  Wij werken tevens met het merk Vani-T, Velocity wordt door de grootste sterren als o.a. Kim Kardashian, Camarion Diaz, Jennifer Lopez en Jennifer Aniston uitgeroepen als nummer één op het gebied van tanning producten.

  Wat is DHA? 
  DHA (Dihydroxyacetone) is een natuurlijke grondstof. DHA is het hoofdbestanddeel in vrijwel elk zelfbruinend product. Het is een koolhydraat, dat wordt gewonnen uit o.a. suikerbieten of suikerriet. Het zit in concentraties van 8% tot 14% verwerkt in tanning vloeistoffen. DHA veroorzaakt een reactie in de bovenste laag van de huid waardoor deze bruin kleurt.

  Is spray tanning kankerverwekkend of schadelijk? 
  Nee, absoluut niet. De werkzame stof DHA is goedgekeurd door de FDA (Food and  Drug Administration), Health Canada en EU lidstaten. DHA is een niet-giftige, natuurlijke stof.
  Sunless tanning met DHA wordt onder andere ook aangeraden door de amerikaanse Huidkanker Organisatie, de Amerikaanse Dermatologische Academie, de Amerikaanse Kanker Vereniging en de Amerikaanse Medische Vereniging.

  Is spray tanning voor iedereen geschikt? 
  Ja. Er zijn geen nadelige effecten bekend. Voor de zekerheid wordt airbrush tanning niet toegepast bij mensen met psoriasis, eczeem, snij- of schaafwondjes en gedurende zwanger-schap. Heeft u twijfels? Neem dan altijd contact met uw huisarts op voordat u een spray tan boekt!

  Hoe lang blijft mijn kleur mooi na een spray tan? 
  De bruine kleur kunt u ongeveer 5 tot 7 dagen behouden, wanneer u deze goed verzorgt. Dit kunt u doen door het gebruiken van een vochtinbrengende crème.
  Gebruik tijdens het douchen milde zeep, of milde douchegel. Let er ook op dat u met uw handdoek dept, en er niet te fanatiek mee over de huid 'schuurt'.

  Kan ik na het gebruik van spray tanning in de zon? 
  U bent niet beschermd tegen de schadelijke invloeden van de zon, dus gebruik een beschermende factor. Bronzer en DHA beschermen u op geen enkele wijze tegen de zon, ook al doet uw kleurtje je anders vermoeden!

  Ik ga trouwen, hoeveel dagen van te voren kan ik het beste een spray boeken? 
  Voor het beste resultaat, is het het beste om drie dagen voor de bruiloft een spray tan plannen. Dan is uw bruine tintje op haar mooist, en loop u ook geen risico op vlekken op uw jurk. Eventuele vlekken gaan er vaak wel uit bij de  stomerij.

  Kan ik zwemmen of naar de sauna? 
  Door te zwemmen en naar de sauna te gaan, zal de verkregen teint wat sneller vervagen. Sporten kunt u direct na de behandeling beter ook een achttal uren uitstellen, vanwege het transpireren.

  Bouw ik een kleur op als ik regelmatig een spray tan boek en na hoeveel dagen kan ik weer een spray tan ondergaan? 
  Wanneer u regelmatig een spray tanning sessie boekt, helpt dit om uw kleur te verdiepen en de duur van de teint te verlengen. Voor een optimaal resultaat kan na 5 á 7 dagen de behandeling worden herhaald.

  Word ik niet te oranje van spray tanning? Ik wil wel een natuurlijk effect! 
  De tanning vloeistoffen die tegenwoordig op de markt zijn, hebben een uitstekende kwaliteit. Over het resultaat hoeft u zich geen zorgen te maken. Er zijn verschillende vloestoffen voor alle huidtinten. Dus als u liever een subtiel 'sun kissed' effect wil, kan dat ook. Voor iemand met rood haar en sproeten wordt bijvoorbeeld een andere kleurintensiteit gebruikt als voor een klant met bruin haar en een licht getinte huid.

  Waarom word ik bruiner van spray tanning, dan van zelfbruinende producten? 
  De concentratie DHA (de werkzame stof) in zelfbruinende producten die u vindt bij de drogisterij ligt rond de 3 tot 5%. Dat percentage is bij spray tanning vloeistoffen veel hoger, namelijk 8% tot 15%.

  Ik ben zwanger. Is spray tanning veilig voor mij? 
  Het debat over de vraag of zelfbruiners in het algemeen veilig zijn tijdens zwangerschap is onbeslist. De vraag is of de werkzame stof in deze producten, DHA (Dihydroxyacetone), in staat is om de huid te doordringen. Alles wijst erop dat het niet kan. Er zijn geen problemen gemeld met betrekking tot DHA en het penetreren van de huid, of het veroorzaken van problemen tijdens zwangerschap. DHA wordt al verwerkt in cosmetica sinds 1960, er zijn nooit problemen gemeld.

  Wanneer mag u niet tannen?
  Hormonen hebben invloed op de huid en dus op de spray-tan en de opname daarvan. Indien u last hebt van hormonale schommelingen, zoals bij een zwangerschap of in de overgang, raden wij een spray-tan af. Bij huidaandoeningen zoals psoriasis en eczeem raden wij een spray-tan af; en Anti-biotica, bepaalde zware anticonceptie of hormonale medicatie kan de tanning doen wijzigen van kleur en/of de opname in de bovenste huidlaag beïnvloeden Spray tanning zorgt voor een natuurlijke bruine kleur zonder dat u blootgesteld wordt aan schadelijke uv stralen. Met spray tanning krijgt u direct een mooie egale kleur. U hoeft geen uren meer in de zon of onder de zonnebank die toch uv stralen afgeeft en de huid snel doet verouderen.

  So... KEEP CALM AND SPRAY TAN!

 • Stel een vraag

  Verstuur je vraag